Blog Brunei, Rondreizen Brunei

De Kedayan zijn een etnische groep die in Brunei woont, en in sommige delen van Labuan, Sabah en Sarawak op de eilanden van Borneo. De Kedayans hebben een uniek erfgoed en hun cultuur is even belangrijk voor Brunei als zijn taal en muziek.

Kedayan muziek is inheems aan de Brunei Maleisiërs en wordt uitgevoerd door de bevolking vooral tijdens speciale gelegenheden. De muziek wordt begeleid door verschillende instrumenten zoals percussies, trommels, gongs, en snaarinstrumenten van verschillende vormen. De muziek gaat ook samen met etnische dansers die de traditionele krijgerskledij dragen.

Kedayan muziek is ontspannend en leuk tegelijk. Als het wordt doorgegeven van generatie op generatie, Kedayan muziek geëvolueerd tot een meer moderne en esthetische muziek aan de smaak van de jongere generatie tegemoet te komen. Hoewel de muziek in de loop der tijd subtiel is veranderd, heeft zij nog steeds haar oorspronkelijke etnische en traditionele melodie behouden. Reizigers die Brunei bezoeken komen vaak om de Kedayans te zien en hun unieke muziekensembles te ervaren. Dit is een van de belangrijkste attracties van een bezoek aan Brunei geworden.

De Aduk-aduk dans wordt uitgevoerd tijdens speciale gelegenheden zoals bruiloften, oogstseizoenen, en andere feestdagen. Het is een onderhoudende dans om naar te kijken, met de kleurrijke kledij en de levendige muziek. Er zijn dansen waarbij de vrouwen samen dansen met de mannen, maar een andere dansroutine hebben. De passen zijn heel gemakkelijk te volgen en meestal genieten toeristen en bezoekers zo van het ritme dat ze geneigd zijn mee te dansen.

De Kedayan muziek is inderdaad een zeer boeiende muziek om naar te luisteren. Met de dans en de muziek, is het echt een boeiend evenement om te zien in Brunei. Voel de Brunei ervaring wanneer je de Kedayan muziek van de Brunezen hoort. Het is meer een interpretatieve dans, waar de inheemsen hun gedachten en overtuigingen kunnen uitdrukken door middel van dans en muziek.

Hoewel de Kedayans bekend staan als een hechte gemeenschap, zijn reizigers altijd welkom om hun stad te bezoeken waar ze het leven en de cultuur van de Kedayanen kunnen leren kennen en ontdekken door te luisteren en getuige te zijn van hun eigen inheemse muziek. De dansroutines en muziekactiviteiten worden gewoonlijk gehouden in de openbare parken van de stad, waar het voor het publiek echt open is om te zien.

De Kedayanen zijn echt trots op hun muziek, die de belangstelling van vele reizigers uit de hele wereld heeft gewekt. Kedayan muziek wordt tegenwoordig nog steeds uitgevoerd in de Kedayan gemeenschap, en een reis hierheen om de kans te krijgen hun muziek te horen zou zeker een reis naar Brunei compleet maken.

Ms. Pinky is een moeder van 3 schoolgaande kinderen. Ze is een systeemingenieur, een technologisch onderzoeker en een onafhankelijke consultant voor medische facturering en codering. Zij en haar gezin zijn bereisd over de hele wereld!

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *