Blog Brunei, Rondreizen Brunei

Brunei is een typisch land van de islamitische wereld met vrijwel geen nachtleven en strenge gedragsnormen op openbare plaatsen. De meeste toeristen komen hier alleen om kennis te maken met de tradities van het Oosten en zijn geschiedenis. Het grootstedelijk gebied Brunei Muara wordt vaak bezocht vanwege zijn culturele identiteit, de westelijke Tutong en Bela zijn gerenommeerde centra van de olie- en gasindustrie van Brunei, en het oostelijke Temburong district is wijd en zijd bekend om zijn ongerepte regenwouden.

Bandar Seri Begawan, de hoofdstad en enige grote stad van het land, ligt op de noordelijke oever van de Brunei-Sung rivier. Het is een zeer nette, schone en moderne stad met brede wegen en moderne hoogbouw van openbare gebouwen, veel moskeeën en markten. Tegelijkertijd is hier overal het nationale karakter te zien, want de meeste huizen zijn in de typische oosterse stijl opgetrokken, met parken en tuinen die worden omlijst door talrijke religieuze gebouwen, paleizen en bankgebouwen. Moderne zalen worden gecombineerd met talrijke oude gebouwen, die herinneren aan de geschiedenis van het land vóór het tijdperk van de oliehausse.

De belangrijkste attractie van de stad is het prachtige paleis van de Sultan, Istana Nurul-Iman. Het is het grootste residentiële paleis ter wereld, gelegen op een schilderachtige locatie aan de kuststrook 4 kilometer ten westen van het stadscentrum. Het paleis staat als een sierlijke vermenging van islamitische architectuur, plaatselijke tradities en vooruitstrevend design. Het marmer voor de bouw van het paleis werd aangevoerd uit Italië, het graniet kwam uit Shanghai, en de kroonluchters werden vervoerd uit Engeland. Hier ziet men ook ’s werelds grootste privécollectie auto’s, waaronder zeldzame en unieke exemplaren, waarvan er vele door ’s werelds grootste fabrikanten zijn gemaakt en slechts in één exemplaar bestaan. Volgens de traditie is het paleis aan het eind van de Ramadan open voor het publiek.

Een andere belangrijke attractie van de hoofdstad is de kolossale moskee Omar Ali Saifuddin, een van de indrukwekkendste en mooiste moderne moskeeën in het Oosten. Dit reusachtige gebouw met gouden koepels en een ingewikkeld gebogen ontwerp is versierd met prachtige mozaïeken, een 44 meter hoge minaret en talrijke architectonische decoratieve elementen, en staat aan de oever van de kunstmatige lagune. Ook het interieur van de moskee is zeer luxueus.

Het traditionele Brunei Museum is beroemd om zijn Galerij van Islamitische Kunst, en de tentoongestelde voorwerpen omvatten oude kopieën van de Koran uit India, Iran, Egypte en Turkije, een luxueuze collectie wapens, talrijke etnografische verzamelingen, gezonken schepen, en tentoongestelde voorwerpen uit de geschiedenis van de olie-industrie. Vlakbij het museum staat het Mausoleum van Sultan Bolkiah, die zo succesvol regeerde dat het land zijn hoogste top bereikte.

Een andere attractie van de hoofdstad is het prachtige Jerudong Park, een enorm groen gebied dat onder persoonlijk beschermheerschap van de sultan is omgetoverd tot een sport- en amusementscomplex. Het wordt gekenmerkt door eersteklas stadions, een luxueus gazon, een golfbaan, een speelterrein van wereldklasse voor croquet, een go-kartbaan en andere sportfaciliteiten. Het Tasek Recreatiepark is een van de oudste parken van de stad, niet ver van de Koninklijke ceremoniële hal. Dit is een prachtig aangelegd park met meer dan 200 soorten bomen en struiken, evenals een natuurlijke waterval en een meer.

Het gebied Kampung Ayer is zeer populair bij toeristen vanwege de oude en zeer kleurrijke architectuur en een historische verzameling van 28 traditionele dorpen die door de plaatselijke bewoners zijn gebouwd in de buurt van de Sung-Brunei rivier.

De oostelijke regio is een belangrijk milieugebied van het land, gevuld met natte altijd groene bossen, rivieren en moerassen, die onderdak bieden aan miljoenen levende wezens. Het Bela district is het centrum van de olie- en gasindustrie. Het op twee na grootste district van het land, Tutong, is het dunst bevolkte gebied van Brunei. Dit gebied is het meest divers in etnische samenstelling, wat het mogelijk maakt kennis te maken met de kenmerkende lokale stammen en hun gebruiken.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *